E-mailadres
dinsdag, 22 oktober 2013 15:20

Vanaf deze zaterdag bij ons te bewonderen : de machtige nieuwe MV AGUSTA RIVALE 800!!

Met de Rivale 800 treedt MV Agusta in het supermotard segment. Na de Brutale 800 wordt de Rivale de tweede motorfiets in de MV line up met het 800 cc driecilinderblok.

Gedurfd en nieuw
Drie jaar geleden had MV Agusta drie verschillende motorfietsen in zijn gamma, nu zijn er tien modellen beschikbaar. De meest opvallende van die tien, is de Rivale 800. Aangedreven door het blok dat ook de Brutale 800 vooruitstuwt, heeft de Rivale 126 pk aan boord. Daarnaast weegt hij amper 170 kg. Door zijn hogere bouw en specifieke geometrie, wordt dit de fun-bike bij uitstek. Ook al licht de pretfactor hoog op de Rivale, dat wil niet zeggen dat er geen hoogwaardige technologie in schuil gaat. Zo is er het ride by wire systeem dat voor elektronische bediening van het gashendel zorgt, de achtvoudig instelbare tractiecontrole en de keuze uit verschillende mappings voor het motorkarakter.

Nieuwe referentie
De MV Agusta Rivale wordt pas in de tweede helft van 2013 verwacht, maar hij mag nu al op enorm veel bijval rekenen. Zo werd de Rivale verkozen tot mooiste motorfiets op het Salon van Milaan. Bovendien hebben de eerste testen met de Brutale 800 aangetoond dat het driecilinder 800 cc concept niets minder dan verbluffend is. Dat wil dus zeggen dat er een uitzonderlijk blok hangt in een motor die zowel qua concept als op het vlak van uiterlijk zijn gelijke niet kent. Het is dus niet verbazend dat velen met ongeduld uitkijken naar de productie van de Rivale 800!

Kom langs en bewonder dit prachtig stukje Italiaans design, testrit mogelijk op afspraak.